Consultanta si instruire pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial conform OSGG 400/2016

Control intern managerial

Sistemul de control intern managerial reprezinta o suma de principii de buna practica pe care trebuie sa le implementeze toate entitatile publice din Romania in vederea utilizarii fondurilor publice si administrarii patrimoniului public in conditii de eficienta, eficacitate si economicitate.

Conducatorii institutiiilor publice au obligativitatea sa raporteze stadiul implementarii cerintelor Sistemului de Control Intern Managerial (SCIM). Raportarea se completeaza semestrial (situatia centralizatoare) si anual (chestionar de autoevaluare, situatie sintetica si raport) si se transmit catre secretariatul general al guvernului, DCIMRI, conform: OG 119 din 1999 privind controlul intern si controlul financiar-preventiv, si OSGG 400/2015 actualizat cf OSGG 200/2016 privind Codul controlului intern managerial/ Standardele de management.

Curtea de Conturi a Romaniei este organismul reprezentativ in materie de control privind stadiul implementarii standardelor de control intern.

Avand in vedere volumul documentatiei si complexitatea in ansamblu a Sistemului de Control Intern Managerial (SCIM), Expert Controlling vine catre entitatile interesate cu solutii de aplicare rapida si eficienta a acestuia, dupa cum urmeaza:

• program informatic specializat in care sunt inserate ghiduri practice necesare realizarii lucrarilor manageriale specifice SCIM, plus cursuri de instruire in domeniul SCIM si al utilizarii programului informatic;
• consultanta de specialitate si instruire in vederea implementarii SCIM de catre institutia publica;
• documentatie SCIM pentru institutiile care doresc o abordare complexa a SCIM si care doresc sa se implice in procesul de implementare fara a avea nevoie de un consultant independent.

Durata de implementare a SCIM prin utilizarea serviciilor si instrumentelor prezentate mai sus este cuprinsa intre 60 si 90 de zile, in functie de specificitatea si complexitatea activitatilor etitatilor publice.

Pentru informatii suplimentare, echipa Expert Controlling, va sta la dispozitie pentru gasirea celor mai bune solutii in acorduri ulterioare. Putem fi gasiti conform informatiilor din caseta CONTACT si va multumim ca ati avut rabdare sa lecturati cele prezentate.

moncler outlet moncler outlet online peuterey outlet peuterey outlet online moncler outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet piumini moncler outlet piumini moncler outlet piumini moncler outlet piumini moncler outlet parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online