"Efect maxim-efort minim”, legea care ne guverneaza viata!

Astazi m-am gandit sa povestim cate ceva despre ceea ce am citit in cartea ” Managementul vietii personale”, carte scrisa de Aurelian Ghita . Am citit cateva lucruri care mi-au ramas intiparite in minte si pe care vreau sa le punctez in acest articol.

Ca sa putem avea un punct de pornire, am sa incep cu un gand exprimat foarte frumos si plastic in acelasi timp de Isaac Newton, care ne spune ” Ca sa vad mai departe, am stat pe umerii gigantilor!”. Acesta a fost si crezul meu de o viata, dupa care m-am ghidat, am invatat si i-am invatat, in masura puterilor mele, si pe altii. Ce au vrut sa ne spuna, sa ne trasmita, de fapt marii invatati ai lumii? Care sunt oare mesajele esentiale atat de simple si de eficiente, pe care ar trebui sa le luam in seama si sa le introducem in topicul vietii noastre zilnice?

Aurelian ne spune ca, important in aceasta societate, este placerea imediata, goana dupa „a avea” si mai putin dupa „a fi” si cu mult mai putin dupa ” a deveni”. Traim intr-o lume debusolata in cautarea frenetica si uneori autodistructiva, a unei vieti mai bune, a unui sistem social mai bun decat cel pe care il avem astazi. Acum, cei mai multi oameni isi doresc mult si lupta pentru a avea bani si posesiuni materiale, mancare, bautura si sex fara afectiune.

Intrebarea pe care mi-o pun si imi permit sa v-o adresez si voua este daca nu cumva in afara de fuga dupa „a avea”, mai este si altceva, daca nu ne scapa ceva mult mai important si mai de valoare? Unde gresim si ce anume ar trebui sa corectam in vietile noastre? Putem sa vorbim despre o adevarata „Scoala a Vietii” in adevaratul sens al cuvantului?

Orice imbunatatire sau dezvoltare, in toate domeniile, incepe cu a cauta ceea ce nu merge, ceea ce franeaza procesul, ceea ce consuma prea multe resurse umane, financiare, materiale si de timp. Astazi legea „Efect maxim cu efort minim” sta la baza oricarei imbunatatiri, inclusiv a vietii noastre. A-ti pune problema unei vieti mai bune, inseamna sa simti ca trebuie sa corectezi, sa-ndrepti, sa-ti cresti calitatea vietii personale.

In capitolul „In cautarea neinfricarii” din cartea „Curajul. Bucuria de a trai periculos”, Osho spune:

Defectul tuturor oamenilor este ca asteapta sa traiasca, deoarece nu au curajul fiecarei clipe. Toti invatam sa traim, dupa ce nu mai avem nimic de asteptat, iar cand traim, nu putem invata nimic, fiindca nu traim in prezentul concret si viu, ci intr-un viitor fad si indepartat!

0 COMMENTS
LEAVE A COMMENT

moncler outlet moncler outlet online peuterey outlet peuterey outlet online moncler outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet piumini moncler outlet piumini moncler outlet piumini moncler outlet piumini moncler outlet parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online