De mai bine de doua luni mi-am luat un antrenor personal de bucurie neconditionata!

De mic mi-am dorit un catel. Din pacate, nu am avut oportunitatea sa il am mai devreme, si am trait multi ani cu gandul si cu intrebarea in minte: ” Cum ar arata viata mea daca as avea un catel al meu?”. Astfel ca, la un moment dat, la o discutie cu fratele meu, acesta a luat initiativa si mi-a comandat un catelus, tocmai de la Arad. El stia ca nu imi doresc un caine de talie mica, dar nici unul de talie mare, astfel ca optiunile eligibile erau foarte putine, ca sa fiu multumit de alegerea facuta.

Impreuna am cazut insa de acord ca rasa potrivita pentru apartament este rasa Beagle.

Urmatoarea provocare a fost alegerea numelui potrivit. Pentru asta am facut o sesiune de brainstorming, iar numele pe care l-am ales, cel care mi-a placut cel mai mult a fost Alfie, a fost de fapt cel venit la propunerea iubitei mele. Mi-a placut si l-am ales pentru ca m-a dus cu gandul la personajul din filmul cu acelasi nume, un film pe care il si recomand tuturor cu mare drag si entuziasm.14349115_1274302745916228_813235883_n

Desi mi-am dorit sa am primul caine abia in momentul in care am sa ma mut la casa, totusi bucuria s-a intamplat si in conditiile actuale, adica cat inca stau intr-un apartament. Recunosc ca pentru mine este o mare provocare, pentru ca rasa bigel nu a fost neaparat cea mai buna alegere, fiind un „distrugator”. Il am de mai bine de doua luni si jumatate dar inca nu a invatat sa isi faca nevoile doar afara si mai „se scapa” uneori, ca un bebe mic ce e, si prin bucatarie.

Nu stiu daca este un defect, dar este incredibil de energic. Daca il las singur jumatate de ora in apartament, cred ca este capabil, fara nici un fel de gluma, sa distruga totul. Caracteristica lui principala as concentra-o intr-o fraza foarte simpla si sugestiva spun eu: Alfie face toate prostiile cu zambetul pe buze. Indiferent cat de „grava” e distrugerea pricinuita, el e fericit.

14384035_1274302759249560_716555804_nAsa cum e normal, de fiecare data cand face cate o prostie, il cert si incerc sa il pedepsesc. Din pacate nu am pe cine pentru ca, in 2 minute, indiferent cat de serioasa a fost mustruluiala, el se intoarce la mine foarte fericit. Ma dezarmeaza in orice moment cu aceasta capacitate incredibila de a se bucura de viata in ciuda tuturor situatiilor aparent dramatice care apar destul des, datorita caracterul sau.

Mai mutl decat atat, a traversat si o scurta perioada de timp in care a fost bolnav, dar el tot bucuros era. Am ramas surprins de atitudinea lui, si pot spune ca invat zilnic de 14384232_1274302709249565_1954721021_nla el si de ce nu, incerc sa imprumut aceasta alegere, stare, comportament absolut fascinante.

Multumesc Alfie pentru lectiile minunate de viata pe care mi le oferi si pentru exemplul zilnic legat de modalitatile prin are poti trece cu zambetul pe buze peste orice problema care apare in viata, atunci cand ai caracterul si atitudinea potrivite!

0 COMMENTS
LEAVE A COMMENT

moncler outlet moncler outlet online peuterey outlet peuterey outlet online moncler outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet piumini moncler outlet piumini moncler outlet piumini moncler outlet piumini moncler outlet parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online