Astazi lumea e plina de lasi, de oameni care, de frica…

Leonardo Da Vinci, spunea:

Oamenii care infaptuiesc ceva, rareori stau in spate si lasa lucrurile sa se intample, ei ies in fata si infaptuiesc lucrurile.

Dar oare ce este curajul? Cred ca una dintre cele mai explicite definitii se gaseste in DEX, si propun ca tocmai de aici sa pornim. Dictionarul explicativ al limbii romane defineste curajul astfel: ” Forta morala de a infrunta cu indrazneala, primejdiile si neajunsurile de orice fel, indrazneala, fermitate in actiuni sau in manifestarea convingerilor; tarie de caracter, temeritate, barbatie.”

In opinia mea, inspirat fiind de Osho – curajul,  „Bucuria de a trăi periculos”- înseamnă să incerci si sa nu renunți, in ciuda tuturor temerilor! Curajul nu înseamnă lipsa de teamă; Lipsa de teamă apare cand curajul creste, cand devenim din ce in ce mai curajoși; Lumea este a celor curajoși, așadar curajul înseamnă să riști cunoscutul pentru necunoscut, familiarul pentru nefamiliar, confortabilul pentru inconfortabil!

Daca este sa mergem la originea cuvantului, el provine din radacina latina „cor”, care inseamna inima, deci a fi curajos inseamna a trai cu inima, doar astfel avand capacitatea de a descoperii esenta vietii.

Dar in ce consta de fapt esenta vietii? Eu cred ca in noutate. Toti oamenii din lume isi doresc noutatea, pentru ca nimeni nu e multumit de ceea ce e vechi. Pentru a lasa insa noul sa intre in viata ta, este mare nevoie de curaj, si nu de un curaj obisnuit, ci de unul extraordinar.

Astazi lumea este plina de lasi, de oameni care de frica si-au oprit dezvoltarea, pentru ca numai noul, acceptat profund si total, te poate transforma. Omul devine cu adevarat om, atunci cand isi asuma intreaga rasponsabilitate pentru ceea ce este! Acesta este de fapt primul si cel mai mare si important curaj.

Osho – Bucuria de a trai periculos.

0 COMMENTS
LEAVE A COMMENT

moncler outlet moncler outlet online peuterey outlet peuterey outlet online moncler outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet piumini moncler outlet piumini moncler outlet piumini moncler outlet piumini moncler outlet parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online